شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

سخنگوی دولت:‌ رفتار معترضان شبیه «گروه‌های تروریستی قدیم ایران» بود

هم‌زمان با آغاز چهارمین روز تجمع‌های سراسری در ایران، علی ربیعی، سخنگوی دولت ضمن اظهار این ‌که «اعتراض‌ها از جنس نگرانی برای معیشت نبود»، گفت معترضان اقدام به «گروگان‌گیری و کشتن» ماموران امنیتی و انتظامی کرده‌اند.

ربیعی روز دوشنبه ۲۷ آبان‌ماه در نشست خبری با رسانه‌ها رفتار افراد حاضر در اعتراض‌های روز گذشته را با سیاست کسانی که «گروه‌های تروریستی قدیم ایران» خواند مقایسه کرده و آن‌ها را اغتشاش‌گرانی دانست که «می‌خواهند فضایی درست کنند که صدای معترضان شنیده نشود.»

او همچنین با تایید کشته شدن برخی ماموران امنیتی در جریان درگیری با مردم گفت: «در برخی گزارش‌ها آمده است که عده‌ای از سلاح‌های گرم و سرد استفاده کردند.» 

در حالی که گزارش‌ها و تصاویر ارسالی در رسانه‌ها از تداوم تجمع در تعدادی از شهرها حکایت دارد، سخنگوی دولت اظهار کرد: «بیش از ۸۰ درصد آرامش در کشور وجود دارد.»

او همچنین گفت: «از دیروز به این طرف ما مردم نگران حادی را نمی‌بینیم. هیچ کسی در خیابان مجروح نشده است، همه در حمله به تاسیسات نظامی بودند. تعدادی هم با تیراندازی‌هایی بوده که بیرون آمده است.»

ربیعی در ارتباط با آمار کشته‌شدگان و مجروحان این اعتراض‌‌ها اظهار کرد: «برای ارائه آمار دقیق نیازمند چند روز فرصتیم.»

پیشتر، رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران از بازداشت بیش از ۱۰۰۰ نفر از معترضان در سراسر کشور خبر داده بودند.

سخنگوی دولت ایران با تایید تصمیم حکومت برای قطع دسترسی مردم به اینترنت گفت: «وقتی سنگ در خیابان‌ها خالی می‌شد و از طریق اینترنت اطلاع‌رسانی می‌کردند، شورای امنیت کشور تصمیم به قطع اینترنت گرفت.»

او درباره برقراری مجدد دسترسی به اینترنت بدون اشاره به زمانی دقیق گفت: «تا یکی دو روز آینده، اینترنت برخی استان‌ها که مشکل امنیتی در آن وجود ندارد، وصل خواهد شد.»

شبکه ناظران اینترنت موسوم به «نت‌بلاکز» که پیشتر اختلال و قطعی شدید در سراسر ایران از روز شنبه را اعلام کرده بود می‌گوید این اختلال گسترده همچنان ادامه دارد.

درآمد دولت کاهش یافته، باید تامین می‌شد 

ربیعی در بخش دیگری از این نشست، ضمن تایید کاهش درآمد‌های دولت هم‌زمان با تحریم‌های نفتی اعلام کرد منابع دولت برای حمایت از اقشار تحت فشار «باید از محلی تامین می‌شد. درآمدهای دولت به خاطر کاهش فروش نفت کاهش یافته است.»

او گفت: «اگر منابع جدیدتری به دست آوردیم، طرح‌های حمایتی را افزایش می‌دهیم.»

سخنگوی دولت با «بیمار و سخت» خواندن شرایط اقتصادی ایران بار دیگر افزایش شبانه قیمت بنزین را «تصمیم نظام» خوانده و اضافه کرد: «من فکر می‌کنم رییس‌جمهوری خود را فدای مردم و مصالح کشور کرد.»

عضو هیات دولت ایران همچنین توضیح داد که منابع حاصل از این سیاست «به همه مردم» اختصاص داده نمی‌شود و برای ۶۰ میلیون خانوار در نظر گرفته شده است. 

او در ادامه به درخواست دستیار ارتباطات رییس‌جمهوری از رسانه‌های داخلی برای انجام آن‌چه که «درست‌نویسی» درباره این طرح خواند، اشاره کرد.

ربیعی در توضیح چرایی عدم اطلاع‌رسانی پیش از اجرای این طرح دلیل آن را «هدر رفتن منابع، اختلال در نظم عمومی، فعال شدن قاچاقچیان سوخت و زد و بندها» عنوان کرد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More