شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

زنگنه: چین به طور کامل از فاز ١١ پارس جنوبی خارج شد



بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، از خروج کامل شرکت ملی نفت چین (CNPC) از قرارداد توسعه فاز ١١ میدان گازی پارس جنوبی خبر داد.

زنگنه، روز یکشنبه ۱۴ مهر، در حاشیه بازید از کارخانجات مپنا، گفت: «فاز ١١ پارس جنوبی به طور کامل توسط شرکت پتروپارس توسعه خواهد یافت.»

وزیر نفت ایران با این حال ادامه داد: «قصد داشتیم برای این فاز منابع خارجی جذب کنیم و سیستم فشارافزایی هم اجرا شود. شرکت پتروپارس قرار بود این سیستم را در کنار شرکت‌های خارجی یاد بگیرد.»

به گفته او، «تا آخر سال جاری اولین جکت» نصب خواهد شد و بعد حفاری انجام می‌شود. زنگنه گفت: «در ابتدا با ٥٠٠ میلیون فوت مکعب آغاز خواهیم کرد و بعد ادامه می‌دهیم.»

میدان گازی پارس جنوبی در خلیج فارس و به‌طور مشترک، در آب‌های سرزمینی ایران و قطر واقع شده ‌و قرارداد اولیه توسعه فاز ١١ آن پس از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی در تیرماه ۱۳۹۵منعقد شد.

ایران پس از برجام امیدوار بود میادین گازی و نفت، خصوصا میادین مشترک را با حضور پیمانکاران خارجی توسعه دهد، اما خروج آمریکا از برجام و برقراری دوباره تحریم‌های شدید نفتی و بانکی علیه ایران، شرکت‌های خارجی را از سرمایه‌گذاری در ایران منصرف کرد.

به همین دلیل شرکت توتال از ادامه فعالیت در پروژه توسعه پارس جنوبی منصرف شد و ایران را ترک کرد. پس از آن، مطابق مفاد قرارداد، سهم توتال به شرکت ملی نفت چین منتقل شد. اما ایران در این مدت بارها از «تعلل» شرکت ملی نفت چین در این زمینه انتقاد کرد.

کمتر از یک سال پیش، وزیر نفت ایران گفت: «با وجود اینکه ۸۱ درصد قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به صورت رسمی به شرکت ملی نفت چین منتقل شده، این شرکت اقدامی برای توسعه این پروژه انجام نداده است.» 

زنگنه: روش دکتری گرفتن ما درست نیست



با وجود واگذاری سهم شرکت‌های خارجی در توسعه پارس جنوبی به شرکت پتروپارس، مهم‌ترین مشکل ایران در این زمینه، عدم توانایی شرکت‌های ایرانی در «فشارافزایی» است.

وزیر نفت ایران گفته که در نبود شرکت‌های خارجی، ایران برای سیستم فشارافزایی، «مذاکراتی با مپنا و سایر شرکتها» انجام داده است.

مپنا، یک شرکت ایرانی است که در زمینه توسعه و ساخت نیروگاه‌های حرارتی، همچنین اجرای پروژه‌هاى نفت و گاز و حمل و نقل ریلى، فعالیت می‌کند.

زنگنه گفت: «ما معتقد نیستیم در همه کارها از ابتدا می‌توانیم دکتری داشته باشیم. البته داریم می‌گیریم، ولی روش درستی نیست.»

همچنین به تازگی در غیاب شرکت‌های خارجی به علت تحریم‌های آمریکا، قرارداد ۴۴۰ میلیون‌دلاری توسعه میدان مشترک گازی بلال واقع در خلیج فارس بین شرکت نفت و گاز پارس، از زیرشاخه‌های شرکت ملی نفت ایران، و شرکت ایرانی پتروپارس، امضا شد.

زنگنه در مراسم امضای این قرارداد که روز شنبه ۲۳ شهریور، برگزار شد، گفت که امضای این قرارداد نشاندهنده «بی‌اثر بودن تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران» است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More