شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

ربیعی: دولت ایران برنامه‌ای برای قطع اینترنت ندارد

در حالی که قطع کم سابقه طولانی مدت اینترنت همزمان با اعتراض‌ها در ایران انتقادهای گسترده‌ای را برانگیخت، علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران، گفت: «به هیچ وجه دولت نه الان و نه در آینده، برنامه‌ای برای قطع کردن دسترسی مردم به اینترنت ندارد.» 

این اظهارات ربیعی در حالی است که حسن روحانی روز یک‌شنبه هفدهم آذر طی سخنانی در جریان ارائه لایحه بودجه سال آینده به مجلس، بر لزوم راه اندازی کامل «شبکه ملی اطلاعات» و بی‌نیازی از اینترنت تاکید کرد و گفت: «امیدوارم بتوانیم شبکه ملی اطلاعات را چنان تقویت کنیم که نیازی به خارج نباشد و رهبری هم اخیرا در این باره دستوری داده است.»

اما ربیعی، روز دوشنبه ۱۸ آذر، در نشست خبری هفتگی خود در تهران، با تاکید بر این که «اصلا اینترنت قطع شدنی نیست»، درباره اظهارات اخیر مقام‌های جمهوری اسلامی در زمینه اینترنت ملی گفت که به عقیده او «برداشت غلط» از این اظهارات صورت گرفته است.

سخنگوی دولت ایران تاکید کرد: «بنای دولت جزیره کردن ایران در دنیا نیست. اگر رئیس جمهور تاکید کردند ما نیازمند اینترنت ملی در شرایط بحران هستیم، ما به دنبال قطع اینترنت جهانی و جزیره کردن خود در جهان نیستیم.»

او گفت: «در کشور ما یک شبکه بیشتر نداریم و آن شبکه ملی است که روی این شبکه ملی، اینترنت هم وجود دارد. اینترنت از طریق این شبکه به مردم ارائه می‌شود.»

در حالی که به گفته خود مقام‌های دولتی، قطع اینترنت موجب خسارات سنگین اقتصادی به این کشور شد، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی همچنین ادامه داد: «اقتصاد دیجیتال مبتنی بر اینترنت است. نگاه راهبردی ایران تکیه بر جوانان کشور و تسخیر بازار منطقه است. دولت با جدیت پیگیر این راهبرد است.»

او با این حال تاکید کرد که «برای رسیدن به این هدف»، ایران «شبکه ملی مستقل از دنیا» را هم دنبال می‌کند تا «در مواقع حساس از جمله تحریم از سوی آمریکا»  و مواقع «بحران» بتواند مستقل عمل کند و بخشی از خدمات دولتی انجام شود.

سخنگوی دولت درباره این مواقع «بحران» توضیح بیشتری نداد، اما در جریان اعتراضات سراسری اخیر ایران، در اقدامی کم‌سابقه اینترنت در این کشور به طور کامل قطع شد و این قطعی در برخی مناطق کشور تا ۱۹ روز نیز تداوم داشت.

پس از آن، آمریکا محمدجواد جهرمی، وزیر ارتباطات ایران را به دلیل نقش داشتن در سانسور اینترنت تحریم کرد.

در حالی که در سرکوب این اعتراضات، صدها نفر از معترضان جان خود را از دست دادند، مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی هنوز آمار دقیق کشته و زخمی شدگان را اعلام نکرده است.

ربیعی در این باره گفت: «تعداد مجروحان نیروی انتظامی بیشتر از مجروحان عادی است، بالاخره در این ماجرا عده‌ای مظلوم واقع شدند و ما نمی‌توانیم مثل آمریکا آمار فله‌ای بدهیم.»

به تازگی برایان هوک، رییس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که رژیم ایران ممکن است بیش از هزار شهروند خود را در جریان این اعتراض‌ها کشته باشد.

سخنگوی دولت ایران با این حال وعده داد که به زودی دولت گزارشی را درباره اعتراضات اخیر به مردم ارائه خواهد کرد.

سه روز پیش، میشل باشله،‌ کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار شفافیت مقام‌های جمهوری اسلامی ایران و انجام «تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه» درباره اعتراض‌ها شد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More