شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
تحلیل واشینگتن‌پست؛

تردید امارات متحده عربی در حمایت از آمریکا در جنگ احتمالی با ایران 

روزنامه واشینگتن‌‌پست در گزارشی نوشت امارات متحده عربی، یکی از مهم‌ترین متحدان آمریکا در خاورمیانه، در حال فاصله گرفتن از این کشور در مورد نحوه برخورد با ایران است.

در ابتدای این گزارش که به قلم لیز اِسلای، خبرنگار این نشریه در بیروت است، آمده که به نظر می‌رسد امارات متحده عربی، یکی از وفادارترین هم‌پیمانان آمریکا در خاورمیانه و از نیروهای محرک پشت رویکرد سختگیرانه دونالد ترامپ در قبال ایران، در حال گسست از واشینگتن است و این پرسش مطرح می‌شود که در صورت بروز جنگ میان ایران و آمریکا، آیا امارات متحده عربی هم‌پیمان مطمئنی برای آمریکا خواهد بود.

خبرنگار واشینگتن‌‌پست به تحولات هفته‌های اخیر در سیاست خارجی امارات اشاره می‌کند و می‌نویسد در حالی که آمریکا در پی افزایش حضور نیروی دریایی‌اش در خلیج فارس است، اماراتی‌ها اخیرا هیاتی به تهران فرستادند تا درباره امنیت دریایی با مقام‌های ایرانی مذاکره کند؛ اقدامی که در تضاد با هدف آمریکا برای انزوای ایران است.

واشینگتن‌پست همچنین به خروج نیروهای اماراتی از یمن اشاره می‌کند که همراه نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی علیه شورشی‌های حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی می‌جنگیدند. این مساله از دیدگاه این روزنامه دومین اختلاف امارات با سیاست آمریکا در خاورمیانه است.

اسلای همچنین به حمایت‌های امارات از عملیات نظامی آمریکا در سراسر جهان، از جمله سومالی و افغانستان، اشاره کرده است.

او در ادامه می‌نویسد که بخش مهمی از حمله‌های آمریکا به مواضع گروه دولت اسلامی (داعش) از پایگاه هوایی الظفره در امارات متحده عربی صورت گرفت.

نویسنده در ادامه به نقل از یک مقام اماراتی که نامش فاش نشده است، می‌نویسد: «امارات متحده عربی قصد جنگ ندارد. مهم‌ترین مساله امنیت و ثبات و برقراری صلح در این منطقه از دنیاست.»

به نوشته این روزنامه، دیپلمات‌ها و تحلیلگران معتقدند اکنون این فرضیه که در صورت وقوع جنگ، آمریکا می‌تواند روی حمایت امارات متحده عربی حساب کند محل تردید است.

تئودور کاراسیک، تحلیلگر مسائل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، می‌گوید: «امارات متحده عربی روز به روز از اهداف آمریکا دورتر می‌شود.» او همچنین تاکید می‌کند که این امر ممکن است سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران را تضعیف کند.

اما این اولین بار نیست که سیاست خارجی امارات متحده عربی در تضاد با سیاست خارجی آمریکاست.

ابوظبی پیش‌تر در سال ۲۰۱۳، در کودتا علیه محمد مرسی، رییس‌جمهوری وقت مصر، شرکت داشت که در فرایندی دموکراتیک انتخاب شده و مورد حمایت آمریکا بود.

امارات از خلیفه حفتر، نظامی پرنفوذ لیبی، نیز علیه دولت این کشور که مورد حمایت آمریکاست، حمایت می‌کند. 

همچنین می‌توان به حضور امارات در یک بلوک از کشورهای عربی در کنار عربستان سعودی اشاره کرد که با سیاست‌های قطر، دیگر متحد آمریکا، مخالف‌اند و دوحه را بایکوت سیاسی و اقتصادی کرده‌اند.

واشینگتن‌‌پست با این حال تاکید می‌کند که امارات متحده عربی یکی از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ بود و از تصمیم ترامپ به خروج آمریکا از این توافق حمایت می‌کرد. 

اما ابوظبی مایل نیست خروج آمریکا از برجام به درگیری نظامی با ایران منجر شود، بلکه می‌خواهد با اعمال تحریم‌های سخت علیه ایران، این کشور سر میز مذاکره بازگردد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More