شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

برای مقابله با شیوع کرونا، از بامداد جمعه ورودی بسیاری از استان‌ها بسته شد

سی و هشت روز پس از اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در ایران، از نخستین دقایق بامداد جمعه هشتم فروردین ماه طرح تشدید فاصله‌گذاری اجتماعی مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا با هدف کاهش حداکثری تردد میان استان‌ها و کاهش سفرهای بین شهری در بسیاری از استان‌های ایران به اجرا گذاشته شد.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، این طرح از  بامداد جمعه هشتم فروردین ماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه اجرا می‌شود و در صورت تصویب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، اجرای طرح تمدید خواهد شد.

مقام‌های استان‌های مختلف ایران از جمله بوشهر،گیلان،اصفهان،کرمانشاه،زنجان، سمنان، خراسان‌رضوی، خراسان‌جنوبی، خوزستان، کرمان، فارس، مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قم، هرمزگان و دیگر استان‌های ایران اعلام کردند که طرح محدودیت تردد و بستن ورودی و خروجی را به اجرا گذشته‌اند.

در استان تهران به گفته استاندار محدودیت و منع تردد در چهارده محور به اجرا گذاشته شده است.

به گفته منابع دولتی محدوده اعمال این محدودیت‌ها برای استان تهران از جمله در محورهای آزادراه تهران - شمال انتهای اتوبان آزادگان، آزادراه تهران - کرج حدفاصل علی آباد، جاده قدیم تهران - قم حدفاصل گردنه نعلبندان، اتوبان تهران - ساوه حدفاصل عوارضی قدیم، جاده قدیم تهران - ساوه حدفاصل میدان الغدیر، جاده هراز انتهای شهر آبعلی، جاده فیروزکوه حدفاصل پلیس راه فیروزکوه، بزرگراه امام رضا حد فاصل پلیس راه شریف آباد و محور ورامین حدفاصل سه‌راه چرمشهر آغاز شده است.

فرمانداری ویژه ری نیز در نخستین ساعات بامداد جمعه اعلام کرد که محدودیت تردد در محورهای جنوب استان تهران با استقرار نیروهای راهداری، پلیس‌راه و هلال احمر به اجرا گذاشته شده است.

در استان اصفهان که به ویژه شهرهای کاشان و آران و بیدگل در آن از کانون‌های اصلی شیوع کروناست و تاکنون چند صد تن جان‌باخته‌اند، عباس رضایی اعلام کرد که از ساعت صفر جمعه هشتم فروردین‌ماه همه ورودی‌های شهرهای استان اصفهان بر روی ورود افراد غیر بومی مسدود شده است.

محمدرضا حبیبی، رییس دادگستری استان اصفهان، گفت که اجرای محدودسازی ترددها و ممنوعیت ورود خودرو و افراد غیربومی به شهرستان‌ها و روستاها لازم الاجراست و ماموران مستقر در مبادی ورودی و خروجی اصفهان از حمایت قضایی برخوردارند.

حجت‌الله غلامی، سخنگوی ستاد کنترل کرونا در استان اصفهان، نیز اوج این طرح را روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین عنوان کرد و گفت که «در این دو روز هر خودرویی که در استان اصفهان در حال تردد باشد اعمال قانون و جریمه خواهد شد.»

در استان گیلان یکی دیگر از کانون‌های شیوع کرونا، محمود قاسم‌نژاد، معاون استاندار گیلان گفت که طرح مسدودسازی ورودی‌های گیلان از نخستین دقایق بامداد جمعه برای دو هفته آغاز شده و افراد غیر بومی و غیر ساکن شهرهای گیلان، حق ورود به این شهرها را ندارند.

به گفته قاسم‌نژاد آدر جریان اجرای این طرح حتی از افرادی که بومی گیلان هستند و از استان خارج شده اند، برای ورود به این استان باید از طریق افرادی که در ورودی شهرها مستقر شده‌اند مورد شناسایی قرار گیرند و این کار از طریق پلاک خودرو، بیمه  خودرو و کد ملی انجام می‌شود.

در تعدادی از استان‌ها چون استان آذربایجان شرقی کنترل مبادی ورودی و خروجی از سوی یگان‌های ارتش انجام می‌شود اما در اغلب استان‌ها تاکنون نیروی انتظامی مجری این طرح بوده است.

حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، نیز با اعلام آغاز تشدید محدودیت‌های تردد گفت که این طرح در تمام استان‌ها اجرا می‌شود و در جریان اجرای آن فقط ساکنان شهر‌ها اجازه ورود را خواهند داشت و مسافران و افراد غیربومی، اجازه عبور از کنار گذر شهر‌ها را دارند.

اشتری تاکید کرد که در جریان اجرای این طرح همه سفر‌های برون شهری قطع می‌شود و فقط خودرو‌های نقلیه باری حامل موادغذایی و سوختی، امدادی، انتظامی، درمانی، اورژانس و آتش نشانی از این موضوع مستثنی خواهند بود.او گفت که واحد‌های صنفی چون نانوایی‌ها، سوپر مارکت‌ها، فروشگاه‌های مواد غذایی و خوراکی مایحتاج ضروری و نیاز اولیه مردم را عرضه می‌کنند، هرگز تعطیل نمی‌شوند و به شهروندان خدمات ارائه می‌دهند.

مقام‌های حکومتی این طرح را «فاصله‌گذاری اجتماعی» می نامند و به کار بردن عنوان «قرنطینه» برای آن امتناع می‌کنند چنانکه قاسم‌نژاد معاون استاندار گیلان روز پنج‌شنبه پس از انتشار خبر قرنطینه شدن بندرانزلی به علت جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، این خبر را تکذیب کرد و گفت در گیلان چیزی به اسم قرنطینه نداریم بلکه طرح مسدودسازی محورها اجرا می‌شود.

دولت روحانی اعلام کرد که هدف طرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی کمک به تشدید قطع زنجیره انتقال بیماری با رویکرد کاهش تماس‌ها، عدم برگزاری اجتماعات و حذف ترددهای غیرضروری در سطح کشور است.

مسعود پزشکیان، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، این اقدامات را برای کنترل شیوع کرونا مثبت اما ناکافی دانست و با انتقاد از اقدام‌های قطره‌چکانی، گفت: «برای مقابله با کرونا باید مانند برخی کشورهای اروپایی قرنطینه کامل انجام شود، برای مهار این بیماری نباید قطره‌چکانی عمل شود.»

او گفت: «کل حاکمیت باید سریع‌تر تصمیمات قاطع‌تری اتخاذ کنند تا هم مانع گسترش کرونا شده و هم از خستگی خارج از ظرفیت کادرهای درمانی جلوگیری کنند.»

پزشکیان تاکید کرد که با برخورد قاطع ‌و با قدرت می‌توان حداقل در یک ماه کرونا را مهار و کنترل کرد، در غیر این صورت کرونا مهمان ما خواهد بود و تا بیش از خرداد طول خواهد کشید.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More