شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

اختصاصی ایران‌اینترنشنال: درخواست سیزده میلیارد تومان بودجه اضافی برای بخش برون‌مرزی صدا و سیما

پیمان جبلی معاون برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در نامه‌ای به عبدالعلی علی‌عسگری رییس این سازمان، خواستار تامین بودجه‌ای اضافه برای انعقاد قرارداد با ۵۰۰ نفر از کارکنان شاغل در بخش‌های تولیدی و خبر و دارای قراردادهای پیمانکاری با شرکت صوتی و تصویری سروش شد.

برمبنای سندی که یکی از شهروندان در اختیار ایران اینترنشنال قرار داده، معاون برون مرزی صداوسیما، خواهان تامین دست کم ۱۳ میلیارد تومان مازاد بر بودجه در نظر گرفته‌شده برای سال ۹۹ شده است.

در این نامه تاکید شده که فعالیت این ۵۰۰ نفر، در میزان و کیفیت تولید و پخش بخش برون مرزی صدا و سیما از جمله برنامه‌ی شش شبکه پرس، هیسپان، العالم سوری، وبسایت فرانسه، هوسا و چهار شبکه آی‌فیلم تاثیر دارد.

درخواست معاونت برون‌مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی برای بودجه مازاد در شرایطی است که وضعیت اقتصادی ایران به دلیل از دست دادن درآمدهای نفتی و تشدید انزوای بین‌المللی در وضعیتی بحرانی قرار دارد.

مقام‌ها در بخش‌هایی از جمله بهداشت و درمان، آموزش و محیط‌زیست در ماه‌های اخیر از کمبود شدید بودجه ابراز نگرانی کرده‌ و نسبت به پیامدهای جبران‌ناپذیر این کمبودها هشدار داده‌اند.

سعید نمکی وزیر بهداشت ایران هفته گذشته با اشاره به مشکلات مالی این وزارت‌خانه در مواجهه با شیوع کرونا گفت که یک وزرات‌خانه ورشکسته با ۲۷ هزار میلیارد تومان کسری بودجه تحویل گرفته است.

صدا و سیما، جزو بزرگترین سازمان‌های زیانده ایران محسوب می‌شود. بودجه رسمی این سازمان حدود یک هزار و  ۷۴۵ میلیارد تومان است.

قطع شبکه‌های برون مرزی به دلیل کمبود بودجه

بحران کمبود بودجه صدا و سیما در ماه‌های اخیر باعث شده که برخی شبکه‌های برون‌مرزی این سازمان از روی ماهواره‌ها قطع شود.

تاکنون پخش شبکه‌های برون مرزی الکوثر، سحر اردو و کانال انگلیسی شبکه آی فیلم به دلیل بدهی از روی برخی ماهواره‌ها قطع شده است.

معاون برون مرزی صدا و سیمای روز پنج‌شنبه ۱۹ تیرماه در نشستی در دانشگاه تهران، شبکه‌های برون مرزی تلویزیون ایران را بخشی از قدرت نظامی جمهوری اسلامی دانست و از دولت به دلیل قطع پخش این شبکه‌ها به دلیل بدهی ارزی انتقاد کرد.

پیمان جبلی در این نشست گفت: «مسببان این مشکلات، بدانید که فقط سر صداوسیما را نمی‌برید بلکه به قدرت دفاعی و بازدارندگی کشور هم لطمه می‌زنید، چرا لجبازی و چرا گروکشی؟»

پیشتر ۲۰۲ نماینده مجلس در روز سوم تیرماه طی نامه‌ای خواستار تصویب ردیف بودجه ارزی جداگانه برای این شبکه‌ها شده بودند.

پس از خروج آمریکا از برجام و افزایش مشکلات تامین ارز، رهبر جمهوری اسلامی چندین بار با برداشت از صندوق توسعه ملی برای کمک به صدا و سیما موافقت کرده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More