شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

آذری جهرمی: یک حمله بزرگ به زیرساخت‌های الکترونیک‌ ایران را دفع کردیم

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران،‌ از دفع یک حمله «بسیار بزرگ» به زیرساخت‌های ارتباطی دولت الکترونیک در این کشور خبر داد و گفت نمی‌تواند درباره جزییات آن صحبت کند.

جهرمی روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه در حاشیه جلسه هیات دولت ایران درباره این حمله الکترونیک گفت: «این حمله از سوی سپر امنیتی دژفا شناسایی و دفع شده و ابعاد آن در حال استخراج شدن است.»

پیش از این نیز ایران از حمله به زیرساخت‌های حیاتی و تاسیسات الکترونیک خود خبر داده بود. 

در مهرماه، وزیر نفت ایران نسبت به حملات سایبری و فیزیکی به تاسیسات نفتی هشدار داده و خواستار آمادگی کامل برای مواجهه با آن شد. 

روزنامه نیویورک‌تایمز روز اول مهرماه در گزارشی «حمله سایبری گسترده» علیه تاسیسات نفتی ایران را یکی از گزینه‌های در حال بررسی از سوی دولت آمریکا در زمینه پاسخ به حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی خوانده بود. 

روز جمعه ۲۹ شهریورماه نیز بعضی از رسانه‌های داخلی ایران از اعلام «وضعیت نارنجی» آماده‌باش در تاسیسات نفتی و پتروشیمی در جنوب این کشور خبر داده بودند. مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست‌جمهوری ایران بدون زیر سوال بردن کلیات این مساله،‌ گزارش‌ها در مورد «حمله سایبری موفق» به تاسیسات نفتی و زیرساخت‌های حیاتی این کشور را تکذیب کرد.

اینترنت به هیچ‌وجه قطع نمی‌شود،‌ مگر موارد خاص

آذری جهرمی در بخش دیگری از گفت‌وگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره «اینترنت ملی»،‌ این لفظ را بی‌معنا و هدف استفاده از آن را با هدف «تخریب دستاوردهای ایرانی»‌ عنوان کرد.

او همچنین اخبار منتشرشده در زمینه قطع اینترنت کشور از شبکه بین‌المللی را «دروغ» دانست و افزود: «حوزه اینترنت هم به همین شکل است و به هیچ‌وجه قطع نمی‌شود مگر در موارد خاص مانند چند روز قطعی که مجموعه امنیتی برای کنترل اوضاع دستور به قطع آن دادند.»

جهرمی در همین زمینه گفت:‌‌ «چیزی به نام اینترنت ملی معنای خارجی ندارد. شبکه ملی اطلاعات با اینترنت ملی تفاوت‌های زیادی دارد.»

این اظهارات در حالی است که پس از اعتراض‌های آبان‌ماه و قطع دست‌کم یک‌هفته‌ای دسترسی سراسری به اینترنت،‌ مقام‌های نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی از جمله حسن روحانی، ریاست‌جمهوری، بر راه‌اندازی و تقویت شبکه ملی اینترنت تاکید کرده و خواستار بی‌نیازی به خارج در این زمینه شده بودند.

واکنش به نزار زکا؛ در سال ۸۸ در وزارت اطلاعات بودم

وزیر ارتباطات ایران در ادامه درباره مصاحبه نزار زکا،‌ شهروند لبنانی فعال در زمینه آزادی اینترنت، مبنی بر مشاهده بازجویی‌های جهرمی در دوران بازداشت در ایران، گفت: «احتمالا گرد نخودی که مصرف کرده خوب بود، مباحث را با هم قاطی کرده است.»

جهرمی ضمن تایید حضور خود در وزارت اطلاعات،‌ آن را مربوط به سال ۱۳۸۸ دانست و اضافه کرد: «آن سالی که او‌ (زکا) به ایران آمده، من وزارت ارتباطات بودم و ضمن این‌که او بازداشت سپاه بوده نه وزارت اطلاعات.»

 پیشتر زکا، که به مدت ۴ سال در ایران زندانی بود، در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال اعلام کرد در دوران حبس‌اش آذری جهرمی به عنوان بازجوی وزارت اطلاعات از متهمان بازجویی می‌کرد.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More