شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

«بچه گربه جذاب»؛ پروژه حکومت ایران برای حمله سایبری به روزنامه‌نگاران 

 

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته در پی کشته شدن قاسم سلیمانی،‌ فرمانده پیشین سپاه قدس، حمله‌های سایبری منتسب به گروه «بچه گربه جذاب»، مرتبط با حکومت ایران، علیه فعالان رسانه‌ای و محققان دانشگاهی خارج کشور شدت گرفته است.

در این گزارش که روز چهارشنبه ۱۶ بهمن‌ماه منتشر شده رویترز با اشاره به نمونه‌هایی از تلاش‌ برای نفوذ به حساب‌های کاربری برخی ‌روزنامه‌نگاران و محققان دانشگاهی اشاره کرده که این اقدام از طریق جعل حساب‌های کاربری به نام روزنامه‌نگاران شناخته‌شده صورت گرفته است.

در یکی از این موارد طی ماه نوامبر سال گذشته میلادی عرفان کسرائی، پژوهشگر فلسفه در دانشگاه کاسل آلمان، ایمیلی را از روزنامه وال‌استریت ژورنال برای گفت‌وگو و توضیح درباره «دستاوردهای مهم» زندگی‌اش با هدف آن‌چه که «ایجاد انگیزه در میان جوانان کشور عزیزمان» عنوان شده بود دریافت کرد. 

این ایمیل با نام فرناز فصیحی،‌ روزنامه‌نگار ایرانی آمریکایی حوزه خاورمیانه، به او فرستاده شد و هنگام دسترسی به فایل ایمیل‌های بعدی از کسرائی کلمه عبور حساب کاربری گوگل او را درخواست کرده بود. این اقدام تلاشی برای ورود به ایمیل این پژوهشگر مقیم آلمان بوده است.

رویترز نوشته است که این دست اقدام‌ها بخشی از تلاش گسترده‌تر برای جعل نام روزنامه‌نگاران و با هدف هک کردن حساب‌های کاربری آن‌ها است.

سه شرکت امنیت سایبری از جمله «سرتفا»، «کلیر اسکای» و «آتلانتا» در لندن  این تلاش‌ها برای جعل نام و هک حساب‌های کاربری مورد نظر را به گروهی به نام «بچه گربه جذاب» مرتبط دانسته‌اند که برای مدت طولانی در ارتباط با حکومت ایران شناخته شده است.

این شرکت‌ها از طریق مطالعه تاکتیک‌ها، اهداف و زیرساخت‌های دیجیتال درگیر در این پروژه از جمله سرورها، خدمات کوتاه‌سازی پیوندها و الگوهای ثبت دامنه، اعلام کردند که می توان آن‌ها را به «بچه گربه جذاب» گره زد.

شرکت اسرائیلی «کلیر اسکای» شواهدی را از نمونه‌های دیگر حملات مشابه تحت عنوان نام روزنامه‌نگارانی از شبکه سی‌ان‌ان و دویچه‌وله در اختیار رویترز گذاشته است.

در حالی که دولت و نهادهای امنیتی آمریکا پیشتر درباره تهدیدهای سایبری ایران پس از کشته شدن سلیمانی هشدار داده‌اند؛ مقام‌های جمهوری اسلامی نقش داشتن در چنین حملاتی را رد می‌کنند.

علیرضا میریوسفی، سخنگوی دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، سه شرکت‌ امنیت سایبری یاد شده را «صرفا شركت كننده در كارزارهای ضد اطلاعاتی علیه ایران» خواند.

با این حال حسن سربخشیان،‌عکاسی که در پی اعتراض‌های سراسری سال ۱۳۸۸ ایران را ترک کرد، می‌گوید او نیز هدف این نوع حملات قرار گرفته و آزاده شفیعی،‌ مجری ایران اینترنشنال، نیز با مساله جعل اکانت به نامش با هدف ایجاد ارتباط با بستگان مواجه شده است.

رویترز به نقل از برخی روزنامه‌نگاران نوشته است در صورت معمول شدن چنین مکاتبات مجعولی از سوی هکرها امکان «سخت‌تر شدن کار» روزنامه‌نگاران و «عدم پاسخ‌دهی» به مکاتبات خبرنگاران از سوی منابع آن‌ها وجود دارد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More