شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

پنتاگون: ایران به طالبان اسلحه، پول و آموزش می‌دهد

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که ایران با حمایت از طالبان، اسلحه، آموزش و پول در اختیار این گروه قرار می‌دهد.

پنتاگون در گزارش تازه‌ای می‌گوید، ایران از گروه طالبان برای مقابله با نفوذ ایالات متحده آمریکا در افغانستان، حمایت می‌کند.

براساس گزارش پنتاگون که در ۲۸ عقرب/آبان منتشر شد، ایران ضمن پشتیبانی از طالبان برای مقابله با نفوذ آمریکا در افغانستان، اهداف دیگری از جمله مبارزه با شاخه خراسان داعش در این کشور را نیز دنبال می‌کند. پنتاگون اعلام کرده است، ایران با حمایت از طالبان، همچنان درصدد افزایش نفوذ خود در دولت آینده این کشور است که طالبان بخشی از آن خواهد بود.

در گزارش پنتاگون آمده است، اگرچه تهران به‌دنبال بازگشت طالبان به قدرت نیست، اما ایران سعی می‌کند در صورت ادغام طالبان در دولت آینده افغانستان، روابط و تاثیرگذاری خود را بر این گروه حفظ کند.

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در جریان جلسه توجیهی خبری در پنتاگون گفته است، ایران از طالبان حمایت مالی می‌کند و به این گروه آموزش می‌دهد، همان‌طور که این کار را با دیگر نزدیکان خود در منطقه نیز انجام می‌دهد.

ربکا ریباریچ (Rebecca Rebarich)، سخنگوی پنتاگون، سه‌شنبه ۲۸ آبان‌ماه به خبرنگاران گفت که پشتیبانی ایران از طالبان علاوه‌بر آموزش تاکتیک‌های واحدهای کوچک و استفاده از سیستم سلاح، شامل تامین سلاح‌های کوچک، مواد منفجره، خمپاره، راکت، مسلسل‌های سنگین و موشک‌های ۱۰۷ میلی‌متری است.

در سال‌های گذشته، آمریکا و مقام‌های دولت افغانستان همواره جمهوری اسلامی ایران را متهم به حمایت نظامی از طالبان کرده و گفته‌اند ایران از مخالفان مسلح دولت افغانستان حمایت می‌کند.

به‌رغم تنش آمریکا با ایران و گزارش‌ها مبنی‌بر حمایت نظامی ایران از طالبان، روابط دولت افغانستان با جمهوری اسلامی به استثنای موارد خاص مثبت و بدون تنش بوده است.

روابط دولت افغانستان با ایران در خصوص طالبان، امسال و زمانی سرد شد که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، خواهان مشارکت طالبان در قدرت شد. در آن موقع، ادریس زمان، معین سیاسی و سرپرست فعلی وزارت امور خارجه‌ افغانستان، در واکنش به سخنان ظریف، گفت: «هرگونه تجویزی مبنی‌بر پیشنهاد شامل ساختن گروه‌های مسلح در نظام کشور، خلاف تمام موازین دیپلماسی و مداخله صریح در امور کشور پنداشته می‌شود.»

امسال، دوبار اعضای دفتر سیاسی طالبان به ایران سفر کردند و با مقام‌های جمهوری اسلامی ایران در مورد روند صلح افغانستان گفت‌وگو کرده‌اند.

اگرچه دولت افغانستان از سفر مقام‌های طالبان به ایران شاکی است، اما جمهوری اسلامی ایران از گفت‌وگوهای صلح به رهبری دولت افغانستان حمایت کرده است.

هم‌زمان با انتشار گزارش پنتاگون، حسن روحانی، رییس‌ جمهوری ایران، ۲۸ آبان‌ماه در دیدار با ژنرال قمر باجوه جاوید، رییس ستاد ارتش پاکستان، در تهران گفت که حضور نظامی آمریکا بر مشکلات افغانستان افزوده است. رییس‌ جمهوری ایران گفته است راه‌حل افغانستان، مشارکت همه گروه‌های قومی در سرنوشت افغانستان است و تنها مردم این کشور می‌توانند بدون دخالت قدرت‌های خارجی تصمیم بگیرند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More