شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

عبدالله عبدالله در راس هیاتی عالی‌رتبه به پاکستان رفت

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه افغانستان، صبح دوشنبه ۷ میزان/مهر در راس هیاتی عالی‌رتبه به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، رفت.

عبدالله عبدالله در این سفر سه‌روزه، در مورد تلاش‌های صلح افغانستان با مقام‌های ارشد پاکستان دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

بنا بر اعلام شورای عالی مصالحه افغانستان، عبدالله عبدالله، که به دعوت رسمی نخست‌وزیر پاکستان به آن کشور سفر کرده است، با عارف علوی، رییس‌جمهوری، عمران‌خان، نخست‌وزیر، اسد قیصر، رییس مجلس نمایندگان، محمد صادق سنجرانی، رییس مجلس سنا، شاه‌محمود قریشی، وزیر امور خارجه، ژنرال قمر جاوید باجوه، رییس ستاد مشترک ارتش، و سایر مقام‌های این کشور دیدار و گفت‌وگو می‌کند. این نخستین سفر عبدالله عبدالله به پاکستان در یک دهه اخیر است.

عنایت‌الله بابر فرهمند و اسدالله سعادتی، معاونان شورای عالی مصالحه، محمد‌عمر داودزی، نماینده ویژه رییس‌جمهوری افغانستان در امور پاکستان، و شماری از شخصیت‌های سیاسی افغانستان عبدالله عبدالله را در این سفر همراهی می‌کنند.

عبدالله عبدالله پیش از سفر به پاکستان گفت: «در سفر به اسلام‌آباد با رهبران و مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی پاکستان درباره تلاش‌های صلح صحبت می‌کنیم. امیدواریم با سفر به اسلام‌آباد، فصل تازه‌ای از همکاری‌های مشترک میان دو کشور در عرصه‌های مختلف، به‌ویژه برقراری صلح پایدار و با‌عزت، باز شود.»

هم‌زمان با سفر هیات افغانستان به پاکستان، عمران خان، نخست‌وزیر این کشور، در مقاله‌ای در روزنامه واشینگتن‌پست، نوشته است مذاکرات بین‌افغانی احتمالا دشوار خواهد بود و به صبر و سازش همه طرف‌ها نیاز دارد و پیشرفت می‌تواند کند و پر‌زحمت باشد و حتی ممکن است مذاکرات با بن‌بست‌های گاه و بیگاه مواجه شود. نخست‌وزیر پاکستان نوشته است در چنین مواقعی، «بن‌بست بدون خونریزی سر میز مذاکره بهتر از بن‌بست خونین در میدان جنگ است».

نخست‌وزیر پاکستان در این مقاله گفته است پاکستان به حمایت از مردم افغانستان برای دستیابی به افغانستان یکپارچه و مستقل که با خود و همسایگانش در صلح باشد ادامه خواهد داد. عمران خان ضمن تاکید بر این‌که مذاکرات صلح افغانستان نباید تحت فشار صورت بگیرد و همه طرف‌ها باید خشونت را کاهش دهند، نوشته است: «همان‌طور که دولت افغانستان طالبان را به‌عنوان واقعیتی سیاسی به رسمیت شناخته است، امید می‌رود طالبان نیز پیشرفتی را که در افغانستان صورت گرفته است به رسمیت بشناسد.»

خان در این مقاله اشاره کرده است علاوه بر مردم افغانستان، پاکستان بیشترین بها را به‌دلیل درگیری‌های افغانستان پرداخته است. به گفته نخست‌وزیر پاکستان، این کشور در چند دهه درگیری در افغانستان، میزبان چهار میلیون پناهنده افغان بوده است و در این مدت، اسلحه و مواد مخدر نیز به پاکستان سرازیر شده، جنگ‌ها مسیر اقتصادی این کشور را بر هم زده و جامعه پاکستان را رادیکال کرده است.

به نوشته عمران خان، پاکستان نسبت به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی، در مسیری ناراحت‌کننده قرار گرفته است و بحران چند ساله افغانستان به آن‌ها آموخته است «اول این‌که ما از لحاظ جغرافیایی، فرهنگی و خویشاوندی با افغانستان بسیار نزدیکیم و رویدادهای افغانستان پاکستان را متاثر می‌سازد. بنابراین، فهمیدیم تا زمانی که خواهران و برادران افغان در صلح نباشند، پاکستان نیز صلح واقعی را تجربه نخواهد کرد. دوم این‌که آموختیم صلح و ثبات سیاسی در افغانستان با استفاده از زور و تحت فشار خارجی تامین نمی‌شود، بلکه روند صلح این کشور تنها با مالکیت افغان‌ها و به رهبری افغانستان می‌تواند صلح پایدار را در این کشور ایجاد کند».

نخست‌وزیر پاکستان در این مقاله از همه طرف‌ها که در روند صلح افغانستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند خواسته است در برابر جدول زمانی غیر‌واقعی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات بردبار باشند و در ادامه افزوده است «ما باید در برابر تخریب‌گران منطقه‌ای که در صلح افغانستان سرمایه‌گذاری نکرده‌اند و بی‌ثباتی در افغانستان را برای اهداف ژئوپلیتیک خود مفید می‌دانند محافظت کنیم».

عمران خان همچنین خروج شتاب‌زده نیروهای بین‌المللی از افغانستان را غیرعاقلانه خوانده است.

در اوایل هفته جاری، اشرف غنی، رییس‌جمهوری افغانستان، با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، در مورد روابط میان دو کشور، روند صلح و برقراری آتش‌بس در افغانستان تلفنی گفت‌وگو کردند. اشرف غنی در این تماس تلفنی از عمران خان برای سفر رسمی به افغانستان دعوت کرد.

در سال‌های اخیر، روابط کابل و اسلام‌آباد پرتنش بوده است و مقام‌های حکومت افغانستان همواره پاکستان را متهم کرده‌اند که برای تروریست‌ها در خاک پاکستان پناهگاه فراهم کرده و در پی ایجاد بی‌ثباتی در افغانستان است. پاکستان از جمله کشورهایی است که نقشی مهم و تعیین‌کننده در روند صلح افغانستان دارد و در دو سال گذشته، نقش این کشور در تسهیل مذاکرات آمریکا و طالبان و اکنون در مذاکرات بین‌افغانی برجسته بوده است.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More