شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

رؤسای جمهور ایران و افغانستان اولین خط‌ آهن بین دو کشور را افتتاح کردند

 

خط آهن خواف-هرات که اولین خط ‌آهن دو کشور ایران و افغانستان است، روز پنج‌شنبه ۲۰ قوس/آذر با حضور رؤسای جمهوری ایران و افغانستان و با شعار  «پیوند دو ملت، یک تاریخ و یک فرهنگ» به بهره‌برداری رسید.

به دلیل شرایط همه‌گیری ویروس کرونا، رؤسای جمهوری ایران و افغانستان از تهران و کابل از طریق ویدیو کنفرانس خط آهن خواف و هرات را افتتاح و سخنرانی کردند.

در عین حال، مقام‌های دو کشور با حضور در ایستگاه‌های خواف و روزنک این پروژه را به بهره‌برداری سپردند.

حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران امروز را یک روز تاریخی و به یادماندنی برای دو کشور و تاریخ اتصال دو کشور عنوان کرد.

او گفت، ایران و افغانستان دارای سرنوشت مشترک است و امنیت و ثبات افغانستان به معنی ثبات و امنیت ایران است. رییس‌جمهوری ایران افزود که ریشه روابط میان دو کشور در فرهنگ، تاریخ و زبان است و همسایگی نه یک انتخاب بلکه یک تقدیر تاریخی است.

حسن روحانی تصریح کرد که وقتی از مرزها و ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک حرف می‌زنیم از یک نوع فاصله سخن می‌گوییم اما وقتی از راه و رودخانه حرف می‌زنیم از همبستگی حرف می‌زنیم.

رییس‌جمهوری ایران گفت، قبلا هند، ایران و افغانستان بندر چابهار را افتتاح کردند و به گفته او، در کنار فرهنگ و تاریخ مشترک، اقتصاد و بازار بین ایران و افغانستان باهم پیوند خورد. او تاکید کرد که با افتتاح خط آهن خواف و هرات، مردم دو کشور می‌توانند به سادگی بین دو کشور رفت و آمد و کالاهای تجاری را انتقال دهند. رییس‌جمهوری ایران همچنین تاکید کرد که این راه آهن می‌تواند در آینده به ریل چین و کشورهای  آسیای میانه وصل شود و شرایط را برای همکاری‌های منطقه فراهم کند.

اشرف غنی، رییس‌جمهوری افغانستان نیز گفت، افتتاح این پروژه تاریخی یک گام مهم در جهت احیا، توسعه و جهش اقتصادی بین دو کشور است و خط آهن موثرترین، مهم‌ترین و ارزان‌ترین شیوه انتقال و حمل‌ونقل قاره آسیا است.

 

 

اشرف غنی گفت، دولت افغانستان در چندین کنفرانس بین‌المللی به ویژه در کنفرانس برلین در سال ۲۰۰۴ میلادی اهمیت خط آهن را برای آینده اقتصادی افغانستان و منطقه مطرح کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز از این طرح استقبال کرد.

به باور اشرف غنی، حاکمان قبلی افغانستان خط آهن را طرح استعماری تلقی کردند و اکنون دیدگاه دولت افغانستان این است که این کشور موقعیت و اهمیت تاریخی خود را احیا کند. او افزود که سیاست ما باید قابل اعتبار و قابل پیش‌بینی باشد و برنامه افغانستان دوستی با کشورهای منطقه است.

 

 

تفاهم‌نامه خط آهن خواف و هرات در سال ۱۳۸۵ میان دو کشور به امضا رسید و کار عملی آن در سال ۱۳۹۵ آغاز شد. طول این خط آهن ۲۲۵ کیلومتر است که ۱۴۹ کیلومتر آن از سوی ایران احداث شده و قرار است ۸۵ کیلومتر آن از سوی افغانستان در آینده ساخته شود.

مسئولان کشورهای ایران و افغانستان امروز در مراسم افتتاح این پروژه گفتند که این خط آهن دارای چهار قطعه و چندین ایستگاه است. ایستگاه سنگان، میوتک، خوشابه و شمتیغ در خاک ایران و ایستگاه‌های روزنک، غوریان و شمتیخ در خاک افغانستان  قرار دارد.

خط آهن خواف و هرات سالانه ظرفیت انتقال یک میلیون نفر و ده میلیون تن کالا را دارد.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More