شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

دو عضو کمیته تحقیق افغانستان: ۴۵ مهاجر افغان به دست مرزبانان ایران غرق شدند

 

دو نماینده مجلس افغانستان که درباره پرونده کشته شدن گروهی از مهاجران افغان در مرز با ایران تحقیق می‌کنند، اعلام کردند ۴۵ نفر از این مهاجران جویای کار پس از آن که مرزبانان ایرانی آنان را با زور اسلحه مجبور به پریدن در رودخانه کردند، غرق شدند.

به گزارش رویترز، حبیب الرحمان پدرام، نماینده ولایت هرات، در غرب افغانستان، که با بازماندگان این حادثه گفت‌وگو کرده‌ است، به این خبرگزاری گفت یک گروه ۵۷ نفره از مردان کارگر افغان قصد داشتند روز جمعه ۱۲ اردیبهشت از هرات به ایران بروند که از سوی مرزبانان ایرانی بازداشت شدند.

پدرام یکی از اعضای کمیته ۱۶ نفره افغانستان است که از سوی محمد اشرف غنی، رییس جمهوری این کشور مامور تحقیق در این زمینه شده است.

او افزود: «این کارگران از سوی نیروهای ایرانی بازداشت شدند و پس از ۲۴ ساعت، به لبه رودخانه آورده شدند. پس از ضرب‌وشتم به آنان دستور داده شد که به داخل رودخانه بپرند و به افغانستان بازگردند.»

بر اساس گفته‌های این مقام افغانستان، کارگرانی که می‌توانستند شنا کنند در این رودخانه کوهستانی که با سرعت و عمق زیادی در جریان بود، پریدند. اما دیگر کارگران که شنا بلد نبودند، مورد ضرب و تهدید مرزبانان قرار گرفتند و به داخل رودخانه انداخته شدند. 

پدرام تاکید کرد: «تنها ۱۲ نفر از ۵۷ کارگری که به زور به رودخانه انداخته شدند، توانستند زنده بمانند».

از میان اجساد ۴۵ کشته‌ این حادثه، جسد پنج کارگر افغان به دست یک چوپان از رودخانه هریرود که به سمت ترکمنستان در شمال در جریان است، بیرون کشیده شد. 

همچنین عبدالستار حسینی، از دیگر اعضای کمیته تحقیق افغانستان، به خبرگزاری رویترز گفت که برخی از کارگران کشته شده اهل ولایت فراه در همسایگی ولایت هرات بودند.

عبدالغنی نوری، والی منطقۀ گُلران در ولایت هرات که در نزدیکی محل حادثه واقع است، روز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت، اعلام کرد تاکنون اجساد ۱۷ نفر از این کارگران مهاجر پیدا شده است. 

او نیز تاکید کرد بر اساس تحقیقات اولیه، این افراد به دنبال تهدید با سلاح گرم از سوی مرزبانان ایرانی به رودخانه انداخته شدند.

با وجود گذشت چند روزی از این حادثه مرگبار، واکنش‌ها به ویژه علیه دولت جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد. 

علاوه بر اتحادیه اروپا و وزارت خارجه آمریکا که خواستار پیگیری شفاف این حادثه شده‌اند، رسانه‌ها و فعالان مدنی به ویژه در افغانستان، در جست‌وجوی جزئیات بیشتر هستند. 

جمعی از معترضان با تجمع مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل خواستار رسیدگی به این حادثه و مجازات عاملان آن شدند. 

با وجود این که مقام‌های ایرانی نقش مرزبانان این کشور را در این حادثه رد می‌کنند، قرار است هیاتی از افغانستان برای بررسی چگونگی این رویداد به ایران سفر کند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More