چین آزمایش دریایی بزرگ‌ترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۲

بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر چین، به نام فوجیان، اولین آزمایش دریایی خود را آغاز کرده است. پیوستن این ناو هواپیمابر به ناوگان دریایی چین راه را برای این کشور هموار می‌کند تا توانایی نیروی دریایی خود را برای قدرت‌نمایی در منطقه هند و اقیانوس آرام افزایش دهد.

بر اساس گزارش تلویزیون دولتی CCTV، فوجیان، که سومین ناو هواپیمابر چین است، روز چهارشنبه آزمایش دریایی خود را آغاز کرد. این کشتی در ژوئن ۲۰۲۲ به آب انداخته و به‌طور رسمی نامگذاری شد.

این ناو ۳۱۶ متری به سه منجنیق الکترومغناطیسی برای پرتاب جت‌های جنگنده مجهز شده است که مشابه سیستم پیشرفته‌ای است که یو اس اس جرالد آر فورد، جدیدترین ناو هواپیمابر آمریکایی، با طول ۳۳۷ متر از آن استفاده می کند. برخلاف ناوهای هواپیمابرهسته‌ای آمریکا، فوجیان از نیروی محرکه متعارف استفاده می‌کند که می‌تواند برد و مدت زمان استقرار آن را محدود کند.

کشتی چینی قبل از تحویل به نیروی دریایی باید آزمایش‌های دریایی را برای آزمودن عملکرد موتور و سیستم‌های تسلیحاتی خود انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، آزمایش دریایی این ناو هواپیمابر، مرحله‌ای مهم در برنامه جاه‌طلبانه شی جین پینگ، رییس‌جمهوری چین برای بهبود وضعیت ارتش این کشور است. براساس برنامه‌های او، چین اعلام کرده است که تا سال ۲۰۲۷ «یک ارتش مدرن» را شکل خواهد داد و تا سال ۲۰۴۹، هم‌زمان با صدمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین، ارتشی در سطح و معیاری جهانی در اختیار خواهد داشت.

ناو هواپیمابر فوجیان، قابلیت جابه‌جایی بیش از ۸۰ هزار تن را دارد که حدود ۲۰ هزار تن بیشتر از دو مدل قبلی این ناو استږ

این کشتی بخشی از ناوګان نیروی دریایی چین است که پنتاگون انتظار دارد تا سال ۲۰۳۰ به ۴۳۵ فروند کشتی برسد. چین همچنین در حال تقویت تسلیحات کشتی‌های گارد ساحلی خود است و آنها را به آب‌های مورد مناقشه از جمله در دریای چین جنوبی می‌فرستد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.